AZ ORVOSOK 75% - A ELUTASÍTJA A KEMOTERÁPIÁT

A nagyfokú bizalmatlanság érthető az orvosok között. A közvélemény-kutatások és a kérdőívek azt mutatják, hogy négy orvosból három visszautasítja a kemoterápiát, mert hatástalan a betegséggel szemben és a szervezetre pusztító hatása van. Ez az oka annak, hogy sok orvos és tudós ezt mondja a kemoterápiáról:

,,A rákos betegek nagy része ebben az országban a kemoterápia miatt hal meg, amely nem gyógyítja a mell-, a vastagbél- és a tüdőrákot. Ezt  több mint egy évtizede rögzítették, de az orvosok azóta is használják a kemoterápiát a daganat legyőzése érdekében.”
(Allen Levin, MD, UCSF, “The Healing of Cancer”, Marcus Books, 1990) 

,,Ha én rákos beteg lennék, soha nem vennék igénybe egy bizonyos kezelést a betegség kezelése érdekében. A rákos betegek, akik távol maradnak ezektől a központoktól, amelyek ezt végezhetik.” (Prof. Gorge Mathe, “Scientific Medicine Stymied”, Medicines Nouvelles, Paris, 1989) 

,,Dr. Hardin Jones a Kaliforniai Egyetem tanára sok évtized rákos betegeinek túlélési arányát vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy …”ha a beteget nem kezelik, akkor nem lesz rosszabbul vagy jobban lesz”. Ezt a doktor úr soha nem cáfolta meg.” (Walter Last, “The Ecologist”, Vol. 28, no. 2, March-April 1998) 

,,Sok onkológus töretlen bizalommal és hűséggel ajánlja a kemoterápiát majdnem minden ráktípus esetén a hibák ellenére.” (Albert Braverman, MD, “Medical Oncology in the 90s”, Lancet, 1991, Vol. 337, p. 901) 

,,A mi eredményes kezelésünk teli van kockázattal, mellékhatással és gyakorlati problémával, mindezek után a kezelt betegünknek meg kell fizetni a kárát, csak a betegek nagyon kis részénél vélik be és a tumor egy kis időre visszafejlődik.” (Edward G. Griffin “World Without Cancer”, American Media Publications, 1996) 

,,Az esetek nagy részében nem bizonyítható, hogy a kemoterápia meghosszabbítaná az élettartamot. Tehát az a nagy hazugság a kemoterápiával kapcsolatban, hogy kapcsolat van a daganat csökkenése és az élettartam meghosszabbodása között.” ( Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000) 

,,A McGill Rákközpont180y, tüdődaganatra specializálódott orvosát egy kérdőíves felmérésre, amellyel az alkalmazott terápiákkal szembeni bizalmat kívánták felmérni. Arra kérték őket, hogy képzeljék azt, hogy ők maguk a rákos betegek, és ebben az esetben a jelenlegi hat kezelés közül melyiket választanák. 79 orvos válaszolt, 64 azt mondta, hogy nem vetnék alá magukat olyan kezelésnek, amelyben cis-platinumot használnak – egyike a kemoterápiás gyógyszereknek – miközben a 79 orvosból 58 azt mondta, hogy minden terápiát elutasítanának, mert hatástalanok és a kemoterápiának magas a mérgező hatása. (Philip Day, “Cancer: Why we’re still dying to know the truth”, Credence Publications, 2000) 

,,Dr. Ulrich Able a Heidelberg Mannheim Rákklinika járvány szakértője minden fontos kemoterápiáról szóló tanulmányt és klinikai tapasztalatot megvizsgált. … Képes volt felfedezni, hogy sehol nem található olyan tudományos bizonyíték, amely azt mutatná, hogy a kemoterápia képes lenne meghosszabbítani a rák leggyakoribb típusától megbetegedett embereket. Hangsúlyozza, hogy nagyon ritkán képes a kemoterápia javítani az életminőséget. Egy tudományos szennynek tartja, amely az esetek legalább 80%-ban hatástalan. Annak ellenére, hogy nincs tudományos bizonyíték, sem az orvosok, sem a betegek nem hagynak fel vele. (Lancet, Aug. 10, 1991 Ezt a tanulmányt soha nem említi a média, teljesen el van rejtve. (Tim O’Shea, “Chemotherapy – An Unproven Procedure”) 

,,Orvosi szervezetek szerint a gyógyszerek közismert és veszélyes mellékhatásai a halál negyedik okai az infarktus, a rák és a szélütés után. ( Journal of the American Medical Association, April 15, 1998)________________

 

A KEMOTERÁPIA PUSZTÍTÁSA

 

A kemoterápiás gyógyszerek lerombolják az agysejteket. 

A rákos sejtek elpusztítására használt gyógyszerek károsabb lehetnek az egészséges agysejtekre a kutatás szerint.
A New York-i rochesteri egyetem csoportja több olyan agysejt típust fedezett fel, amelyek megtámadhatóak és sebezhetőek voltak a gyógyszerek által.

Ők azt mondták, hogy ez segíthet megmagyarázni olyan mellékhatásokat, mint a rohamok és a memória-kiesés, amelyek kapcsolatban vannak a kemoterápiával - ,,kemo” agynak nevezték ezt. Az egereken végzett kutatás a Journal of Biology-ban olvasható. 

A rákkal szemben alkalmazott gyógyszeres kezelés sok ideggyógyászati mellékhatást okoz, például elmezavaros rohamot. De ezek nem közvetlen következményei a gyógyszeres kezelésnek. Néhány orvos ezt a beteg sebezhető pszichikai állapotának tudja be.

A legutóbbi tanulmány szerint, ha a kezelt beteg rákos sejtjeinek 40-80%-át elpusztítják, akkor elpusztul az agysejtek 70-100%-a is. Néhány egészséges agysejt pusztulása legalább hat hétig tart. 

Gyógyszertesztek:

A vezető Dr Mark Noble azt mondta: ,,ez az első tanulmány, amely tudományos alapra helyezi a ,,kemo agyat” idegbiológiai és sejtbiológiai értelemben. A Rochester csoport a rák kezelésére használt három gyógyszerrel végzett teszteket: carmustine, cisplatin és cytostine arabinoside. 

Mindhárom gyógyszer mérgezőnek bizonyult számos agysejt vonatkozásában, amelyeknek az a feladata egyebekben, hogy más agysejtek javulását eredményezzék – csak nagyon alacsony koncentrációban. Ugyancsak elpusztították az oligodenrocyte sejteket is, amelyek kulcsfontosságúak az idegrendszerben történő üzenetátvitelben.

A kutatók rámutattak arra is, hogy a nagyagy azon részét is károsítják, amely a memóriáért és a tanulásért felelős, ami megmagyarázza a ,,kemo agy” tüneteit. Professzor John Toy azt mondta: ,,az alkalmazott terápiás adagok szükségesek a rák kezelése érdekében, de a test sejtjeit annyira károsítják, amennyire csak lehetséges. 

A céljuk a lehető legtöbb előny elérése és a legkevesebb károsodás. Sajnos a mellékhatások mérgezőek az agyra.

Az egereken végzett kutatás reményteljes a kutatás új utjait nyitja meg annak meghatározásra, hogy hogyan lehetne ezt a mérgező hatást kezelni. 

Fontos szem előtt tartani, hogy a jelenlegi rák elleni terápiákat klinikai kezelések során alkalmazzák, hogy az előnyeik ellensúlyozzák a mellékhatásaikat. Az embereknek nem kellene felhagyniuk a kezelésekkel ezen kutatás következtében.

A kutatók azt mondták, hogy védelmező, immunizáló anyagokat lehetne a kemoterápiával együtt alkalmazni. Továbbá újabb kutatásokra ösztönöznek, hogy a legveszélyeztetett sejteket meghatározzák.

 

BBC UK