Agydaganat-Brain tumor

Minden agydaganat típus visszafejlődik vagy nem nő tovább az 5%-os szódabikarbonát oldat alkalmazása után. A terápiát 6-8 napig kell folytatni az első körben, mert a betegség újra kialakulhat rövid időn belül és gyakran visszafordíthatatlan, ha 6 napnál kevesebb ideig kezelik. A folyadékot egymást követő katétereken keresztül juttatják el az agyvelőig. A folyadék beáramoltatását mennyiségileg csökkenteni kell a legnagyobb sejttömeg helyénél.  

Például, ha egy sejttömeg van a jobb elülső oldalon, akkor 250 cm3 oldatot kell az üregbe juttatni, míg 250 cm3-t fel kell osztani a két véredénybe. A beteg eszméleténél van az infúzió alatt, ő diktálja a kezelés gyorsaságát.  

A terápia terve a rosszindulatú sejttömeg kiterjedésétől függ, a nagyobbak további artériás kezelést igényelnek. A kiterjedési korlát 3-3,5 cm, amelyen belül a sejttömeg gyors csökkenése várható. 

Evvel szemben, ha a sejttömeg nagyobb, mint 4-5 cm vagy ha minden félkörön belül többszörösen helyezkedik el, ekkor emelni kell  a mennyiséget és a terápia gyakoriságát. 

Lehetséges mellékhatásként szomjúság jelentkezhet. Az általános, de pillanatnyi fájdalom ugyanúgy, mint a gyors szívverés gyakori tünetek.

Abban az esetben, ha a sejttömeg nagyon nagy, a mentális jelenlétét elvesztheti a beteg az első kezelés során, amely heveny és néhány órán keresztül ismétlődő lehet, de a kezelés után megszűnik.