MIÉRT HAL MEG ILYEN SOK EMBER RÁKBAN?

A kérdés, amelyet sok ember feltesz magának, miért? Hogy lehet ennyi év kutatás és tanulmány után még mindig legyőzhetetlen a rák?  

A probléma valóban tudományos, de véleményem szerint inkább kulturális és társadalmi természetű. A tudás az egész világban nagyon strukturált és megszerkesztett, ami nem engedi elterjedni azokat a gondolatokat, és nem enged szabadságot annak a kreativitásnak, amelyek segítségével a megfelelő megoldás megtalálható lenne.
Az egyetemek politikailag áthatott szervezete és a mintaként felállított hivatalos szabályok az intézmények finanszírozásával és az információk monopolizálásával, megakadályozzák, hogy a termékeny és kreatív ötletek segítségével újabb megoldások terjedjenek el.  

A megkövesedett társadalmi attitűdnek egy olyan társadalomban kell érvényesülnie, amely a félelem és a szenvedés állapotában él a rák miatt, amelyet sikeresen le lehet győzni.
Nem olyan rég egy rákos beteg kérte a segítségem. Amint elmondtam neki a gombákról kialakult teóriám, azt mondta: ez a megközelítés legalább méltóságot ad nekem a betegségemben. A fertőzés értelmet ad.