Májdaganat

Minden szervi szövetet el lehet érni az artériák vizsgálata során, amely a máj artériájába helyezett katéteren keresztül történhet. Ez 500 cm3 oldat szállítására képes naponta, amit szájon át történő kezeléssel is lehet együtt alkalmazni.
A sejtek visszafejlődése minden esetben észlelhető, ha a máj legalább 30%-ban működik, még hepatitis vírus esetén is. A várható élettartam a kóros sejttömeg nagyságától függ, ami folyamatosan nőhet, ahogy a kezelés ismétlődik, amíg a normális életfeltételek visszaállnak. 

A terápia tervezete általában tartalmazza a 6-7 napos artérián keresztüli kezelést, amely minden 3-4 hétben megismételendő és egy teáskanálnyi bikarbonát vízben feloldva éhgyomorra a fennmaradó napokon a közbenső időszakban ugyancsak kiegészíti a kezelést.
Habár mellékhatások ritkán fordulnak elő, a kezelés során jelentkezhet:

 Minden fent leírt tünetet a bikarbonát okoz, amely azonnal felbomlasztja a sejttömegeket, amelyek visszafejlődnek rövid időn belül. A vénán keresztül beadott oldat 10%-os glükoz oldatot tartalmaz káliumkloriddal és a fiziológiai oldattal.
Továbbá néhány esetben hasznos lehet elhelyezni egy kis katétert közvetlenül a kóros sejttömegbe, amelyen keresztül bikarbonát juttatható a sejttömegbe, amely egyébként nem bomlik fel nagyon gyorsan. Megfelelő kezelés esetén a májdaganat az esetek nagy részében visszafejlődik és a gyógyulási arány is 70-80%.