Vastagbél daganat

2000. január elején meglátogattam egy beteget, akinek vastagbél mirigydaganata volt. A beteg állapota nagyon kritikus volt, 1999 decemberében 6 mg-os hemoglobin értékkel kétszer vér transzfúzión esett át.
A terápiát január elején kezdtük megfelelő diétával és a szódabikarbonát szájon keresztüli alkalmazásával.
Néhány nap múlva a bél elkezdett normálisan működni és üríteni. A beteg folyamatosan javult, később elérte a hemoglobin és a CEA szintje a normális értéket. Mindemellett az eredmény miatt optimista lett és nem aggódott a daganat miatt, amelyet nem lehetett csak az oldat szájon keresztüli alkalmazásával megszűntetni, az csak a bél működésének helyreállításához volt elegendő. Az oldatot egyébként sem lehet végtelenül hosszú ideig használni. 

Ezért a terápiát folytattuk április végéig, ami alatt a szódabikarbonátot endoszkópon keresztül kapta.
Az volt a cél, hogy a gombás sejteket leromboljuk, amelyek a tumor kialakulásáért felelősek. A 2000. ápr. 26-ai endoszkópiás vizsgálat azt mutatta, hogy a daganat eltorlaszolta a belet (fig.1.) A candida jó látható (fig.2.) 

Egy nap múlva drámai csökkenés volt látható (fig.3.) és azt a következő nap is megerősítette (fig.4.). 

Endoszkópiával jól kimutatható, hogy a gomba a daganatos sejttömeg okozója. A szódabikarbonáttal a közvetlen ,,belocsolás” módszere jól mutatja, hogy ez az egyetlen anyag, amelyik képes lerombolni a gombás sejttömegeket, amelyek ellepik a szöveteket és különböző daganatokat okoznak. Ki kell hangsúlyozni, hogy a szódabikarbonát nem csak a savasodást szünteti meg, de a gombákat is megöli. Evvel megakadályozza, hogy egymással kapcsolatba kerüljenek és ellepjék az egész testet. A gombás sejteket gyorsan és könnyen befalja. 

A bikarbonát segít abban, hogy az immunrendszer képes legyen hatékonyan működni és felbomlasztani a kóros sejttömegeket, amivel elősegíti a szövetek hegesedését is.
A gombák eredetének és a rák okának a misztériuma ebben van-csökken a hatékonyság, tehát növelni kell az emberi védekezőképességet, amikor a sejttömegek már győzedelmeskednek és elterjednek. A szódabikarbonát képes teljesen újraaktiválni a szervezet védekezőképességét.
Ez megmagyarázza a daganat gyógyulását és visszafordulását, amely különböző okok miatt történik: terápia, étrend, környezet-amikor a gombás sejtek száma csökken, és maguk esnek át olyan változásokon, amelyek miatt megtámadhatóak. 

Ez a rák kialakulásának magyarázata, tehát akkor tud kialakulni, ha az immunrendszer nem működik jól. Ennek oka lehet a stressz, lelki problémák, a szervezet mérgezése, rossz étrend.