Véleményem szerint a rák nem rejtélyes okokon alapul, hanem gombás fertőzés okozza. Ennek ellenére napjainkban a gombák szövetekben kifejtett romboló hatását alábecsülik.  

Bevezető 

A jelenlegi munka több évi megfigyelésen, összehasonlításon és tapasztalaton alapul. Ezek alapján azt állíthatom, hogy a daganatok kiváltó oka a gomba. Sokszor megpróbáltam elmagyarázni ezt a rák gyógyításában szerepet vállaló intézményeknek és orvosoknak, de mindvégig félresöpörtek. Így nem tudtam és tudok a hivatalos terápiával szembeszállni.  

A napjainkban létező orvosi felfogások között különbség tehető. Létezik egy olyan nézet, amely a betegséget egy vele ellentétes betegséggel gyógyít és létezik a hippokratészi módszer. Az első hátránya, hogy képtelen az embert, mint egészet kezelni, az utóbbi nagyon általános, egyáltalán nem tudományos.

Én olyan álláspontot képviselek, amely ezeket finomítja és értékessé teszi őket, miközben hangsúlyozom ezen két megközelítésmód a hagyományos terápiák áldozatai. Én úgy gondolom, hogy a különböző kórtanok a szervek, a szövetek és a sejtek állapota szerint összehasonlíthatók, de minden kórtörténet természetesen az egyes személy sajátos jellemzőin alapszik. Kétségtelenül kapcsolat van a beteg morálja és maga a betegség között. Az egészségi állapot javítása érdekében nem választható el az emberi lélek és a test.  

Candida: a rák szükséges és elegendő oka 

Még mindig nem tudni a rák valódi okát, mind a hagyományos, mind az alternatív kezelési módokban ismeretlen a kialakulásának folyamata.
A hagyományos terápiák igen elvontan igyekeznek megközelíteni a rák kérdését. Kritizálják is korlátozott hatása miatt, ezért szükséges lenne egy új terápiás módszer.

Egyetértek azon véleményekkel, amelyek a hagyományos terápiákat elutasítják és nem fogadják el, hogy a rák a sejtek újraképződése rendellenességének következménye. Tehát nem helyes az a felfogás, hogy az autó-immun folyamat, amely során a szervezet védőképessége a test belső részei ellen fordul és a genetikai struktúra rendellenessége okozzák e betegséget. Vannak teóriák, amelyek a rák végtelen okait vélik felfedezni, amelyek között többé-kevésbé kapcsolatot is találnak. Ez oda vezet, hogy valójában nincs igazi oka a ráknak. Ezek összevisszaságot és rejtélyt okoznak egy olyan betegség kapcsán, amely egyszerűbb lehet annál, mint ahogy bemutatják.

Meg kell említeni, hogy a rák kialakulásában szerepet játszó genetikai hatást olyan tudósok igyekeznek bizonyítani, akik soha nem láttak beteget. Sajnos a jelenlegi orvosi módszerek ezekre támaszkodnak. Úgy tartják, hogy mind a génen belüli, mind az azon kívüli sejtalkotók felelősek a daganat kialakulásáért. Ezt jelenleg senki nem kérdőjelezi meg, csak azt ismétlik az orvostudományban, hogy a sejt reprodukciós anomáliája okozza a rákot. Itt az ideje, hogy az összetett és a rejtélyes genetikai tényezők helyett új és termékeny ötlettel álljunk elő. Gyakorlatilag az adatokban és a pozitív tényekben nem lehet bízni, a hagyományos terápiák csak kezdetleges feltételezések alapján dolgoznak.

 Mi a gyógyulás, az egészségi állapot javulásának lehetőségét kínáljuk, amelyet a hivatalos nézetek nem támogatnak. Mi egy olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol mindenkinek joga van, hogy elterjessze a nézetét anélkül, hogy tisztában lenne a sikere okával.
Amikor eltávolodtunk a hivatalos onkológiától, újra megfigyeltük és átgondoltuk a fertőzéses betegségeket. Megnéztük a kialakulási és az epidemiológiai természetüket.
A biológusok az élőlények 3 csoportját határozták meg, de a gombák azoktól elkülönülő kategóriát alkotnak több okból is:

 

  • nincs foto szintetizáló pigmentjük
  • lehetnek egy- vagy többsejtűek
  • a magjuk elhelyezkedése
  • lehet mikroszkopikus nagyságú vagy akár hatalmas kiterjedésű
  • képes alkalmazkodni környezetéhez
  • képes bármilyen nagyságban újraképződni
  • a gombák alakját soha nem lehet meghatározni, az mindig a kialakulási helyüktől függ.

 

Ezért nehéz meghatározni a gombákban lejátszódó biológiai folyamatokat. A gombák élősködő állapotban behatolnak a szervekbe és nagyon ellenállók a külső beavatkozással szemben, ezért több évig képesek fennmaradni.
A gombákra ugyanakkor szüksége van a szervezetnek, mert egyes anyagok előtermékei.  

A gombák nagy figyelmet érdemelnek, mert a legerősebb és a legszervezettebb mikroanyagok, amelyek a rák különösen jelentős okai, köztük is a candida az egyedüli kiváltó tényező.

Mindenhol jelen van, a különböző szövetekbe közvetlenül is be tud hatolni, nem reagál terápiákra, az egyszerűbből is krónikus lehet. A candida egészen a fedőhám alatti részig terjedhet és onnan az egész szervezetbe eljuthat. Ezt nem lehet klinikailag eltávolítani. Feltételezésünk szerint a candida gombaellenes gyógyszerrel vagy a védekezőrendszer segítségével támadható meg, de a hagyományos kezelés nem vezet eredményre. Ha fedőhám alatti megoldásokat alkalmazzuk és a spórák mélyebbre kerülnek, akkor visszafordíthatatlan.

A legfontosabb a kezelés során a candida figyelembe vétele nemcsak statikus, hanem dinamikus állapotban is, ahogy az újraképződik. A candidának hatalmas ereje van, amely a megtámadott szövettől függ. Csak a kötőszövetben vagy annak területén találhat magának olyan kedvező feltételeket, amelyek a korlátlan elszaporodásához vezet. Ezért a kötőszövetek fő funkcióját kell megállítani, ami az, hogy táplálja a szervezet összes sejtjét. Valójában nem csak az a kérdés, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy a kötőszövet ne táplálja a gombát, hanem az is, hogy a védekező rendszer miként vegye fel a harcot egy nagyon terjeszkedő anyaggal szemben, amely ugyanakkor a mélyebb szövetekben sebezhetővé válik.

Ami az első pontot illeti, nehéz elképzelni, hogy van egy olyan mikroszervezet, amely annyira alkalmazkodni tud a környezetéhez, hogy ne lehessen találni olyan anyagot, amely legyőzné, illetve más szóval, kockázatos azt feltételezni, hogy az emberi védekezőképesség minden pillanatban hatékonyan működik. Végül a gombák sebezhetőségének elképzelése igen komolytalan. Emiatt sürgős a gombák természetét megismerni.

A rák rosszindulatú vagy jóindulatú típusa attól függ, hogy a megtámadott szövet milyen reakciót fejt ki annak érdekében, hogy a gombák ne terjedjenek el. Akkor beszélhetünk csak jóindulatú daganatról, ha a kötőszövet át tud alakulni megnövekedett sejtű gáttá a parazitákkal szemben. Meg kell ugyanakkor az is említeni, hogy nem minden gombásodás jelent rákot.

Visszatérve a terápiákhoz, kérdéses, hogy melyik utat kövessük? A hagyományos onkológiát vagy a gombaelleni kezelést. A gombák esetén a sebészet nem hatásos a hatalmas micélium tömeg miatt. A sebészet akkor tudja a problémát kezelni, ha az egész daganatot el kell távolítani.

A kemo- és a sugárterápiának ugyancsak negatív hatásai vannak, mérgezőek a szövetekre.

Egy gombaellenes kezelés látszik szükségesnek a gombák összetettsége miatt. Csak az lehet az emberi szervezet számára előnyös, ha a gombákat minden spektrumukon keresztül, a legsebezhetőbb ponttól kezdve a táplálkozási pontig megtámadjuk. Ehhez viszont első lépcsőként fel kell erősíteni a beteg szervezetet.
Olyan anyagot kell találni a candida ellen, amely a savas környezetet megszűnteti, amelyben nagyon gyorsan elterjed. Ez a szódabikarbonát. Elméletileg, ha a gombák evvel közvetlen kapcsolatba kerülnek, akkor a tumor visszafejlődése elérhető.
Evvel szemben a hagyományos módszert alkalmazva csak néhány betegnél volt tapasztalható a tünetek teljes megszűnése és az egészségi állapot normalizálódása. Csak néhányan voltak, akik tíz évvel is tovább éltek a kezelés után. A hagyományos terápiák esetén hiányoznak azok a bizonyítékok, amelyek alapján ezeket támogatni lehetne. Véleményem szerint ahhoz, hogy a beteg meggyógyuljon és a terápia után is sokáig éljen, a hagyományos kezelési módok sötét barlangjaiból ki kell törni és fel kell ismerni a gombákat. Manapság nekem nehéz rákos betegekkel találkozni, mert őket a hagyományos terápiák felé ösztönzik akkor is, ha azok hatékonyatlansága bizonyított.

 Ezeket megemlítve fontosnak tartom a következőket leírni:

1.      eset: egy 70 éves betegnél gyomorrákot találtak. A műtét előtt elhagyta a kórházat és egy hónapig szódabikarbonátot szedett. Két hónappal később rendeződött az emésztőrendszere és a tünetei is megszűntek. A terápiám megkezdése után egy évvel az endoszkópiás kezelés a daganat teljes megszűnését mutatta. A beteg 15 évvel a kezelés után még mindig él.

2.      eset: egy 67 éves betegnél gyomorfekélyt és gyomorrákot találtak. Ő is a terápiámat választotta és néhány hónap után a tünetei megszűntek. A gyomor funkciók stabilizálódtak.

3.      eset: 1983-ban egy 71 éves beteg kórházi kivizsgáláson esett át, mert rövid időn belül 15 kg-ot fogyott. Gyomorrákot találtak nála. A rokonai tisztában voltak avval, hogy egy ilyen korú betegnél ez mit jelent. A felesége elhozta hozzám. Én alacsony dózisú oldattal kezeltem. A beteg visszanyerte étvágyát, az emésztőrendszere rendbe jött, így a súlya is gyarapodott. A beteg általános közérzete is jelentősen javult.

 Kritikai megállapítások

 Ha megfigyeljük az általam javasolt módszert függetlenül a hatékonyságától látható az értéke, hogy innovatív teória. Ez ,,kihívja” a jelenlegi módszereket. Továbbá konkrét, pontos javaslat és módszer a találgatásokkal szemben.
Egy, nem hagyományos terápia több szempontból is előnyös lehet a betegeknek, és az elért eredmények további kutatásokra ösztönöznek minket.

Kérdéses lehet, hogy valóban a szódabikarbonát miatt gyógyulnak a betegek, vagy az is, hogy a betegek szenvedés nélkül a nem hagyományos terápiákat követve is visszanyerhetik az egészségüket. Tapasztalataink alapján egyértelműen kritizálhatjuk a hagyományos módszereket, amelyek kétségkívül csak szenvedést garantálnak. Nem fogadhatjuk el, hogy a betegeket bántalmazzák anélkül, hogy szolidárisak lennének velük szemben.

Ezért mi másként kívánunk a daganatra tekinteni, még ha a hagyományos orvoslás támad is minket. Valójában az ő terápiáiknál helyesebb lenne a hatástalanságot és a károsságot közölni szabad utat hagyjva az alternatív módszereknek, mert a hagyományos terápiák esetén nem kimutatható a daganat visszafejlődése. Tényként szögezhető le az is, hogy a mai modern orvoslás nem rendelkezik megfelelő ismérvekkel, sőt még veszélyes módszereket is használ, amelyeknek negatív hatásaik vannak. Ezért kell a humánus és az egyértelmű alternatívákat keresni, mialatt óvatosan, körültekintően megfontolunk minden megoldást, amely alkalmas lehet a daganatot legyőzésére.

Tehát a daganat maga a candida albicans. Ennek felismerésével és ezáltal az orvosi gondolkodásmód megváltoztatásával a várható élettartam meghosszabbítható és az életminőség is javítható.